Engagement tussen school en ouders

Onze school zet zich in voor een goede samenwerking met ouders. Elk kind verdient kwaliteitsvol onderwijs en daar kunnen de school en ouders het best samen voor zorgen. Als ouder en opvoeder speel jij een belangrijke rol in de schoolloopbaan van je kind. Je kan heel wat dingen doen om je kind van thuis uit op te volgen, te motiveren en te ondersteunen. Daarnaast ben je voor de school een belangrijke bron van informatie. Als ouder ken je je kind immers het beste!

Gemeenschappelijke brochure

Om de samenwerking met ouders zo vlot mogelijk te laten verlopen werken we sinds 2012 met een gemeenschappelijke engagementsverklaring. In deze brochure vertellen wij en de andere Denderleeuwse scholen in 7 thema's waar we ons dagelijks voor inzetten: 

In de brochure kom je ook te weten wat van jou als ouder verwacht wordt en wat jij als ouder kan doen om van thuis uit de schoolloopbaan van je kind zo goed mogelijk te ondersteunen.

Je vindt deze 'Engagementsverklaring' hieronder. 

Engagementsverklaring_KCD_Nederlands_2015.pdf

Filmpjes over schoolgaan in Denderleeuw

Rond de 7 thema’s uit de brochure hebben de scholen samen met de gemeente ook 7 mooie filmpjes voor ouders gemaakt. Dit omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden en omdat de boodschap voor ouders op die manier extra kracht krijgt. Alle filmpjes zijn gedraaid in de scholen zelf en je ziet kinderen, leerkrachten en directies van de Denderleeuwse scholen aan het woord. Eén voor één komen thema’s aan bod die zeer belangrijk zijn voor de scholen én waar een goede samenwerking met de ouders nodig is.

Bekijk hieronder de filmpjes. 

Vertalingen

Voor nieuwe anderstalige ouders die hun kind komen inschrijven, hebben de schooldirecties er sterk voor gepleit ook Frans- en Engelstalige versies van de brochures en filmpjes beschikbaar te stellen. Dit omdat ze willen dat de inhoud goed begrepen wordt. Voor de verdere schoolloopbaan van het kind is het essentieel dat ouders de werking van de school goed kennen. Taal is een thema dat vaak terugkomt en ouders worden gestimuleerd om Nederlands te leren. Voor het oudercontact hanteren de scholen ook taalafspraken.

Engagementsverklaring_KCD_engels.pdf
Engagementsverklaring_KCD_frans.pdf